Adatvédelmi irányelvek

Az Európai Unió általános adatvédelmi szabályozásával összhangban az adatok kezelője, a Nemzetközi Meteoros Szervezet (IMO), amely egy Belgiumban bejegyzett non-profit szervezet (0441.894.089, Jozef Mattheessensstraat 60, 2540 Hove, képviseli az elnök: Francis Verbeeck, president@imo.net) az alábbiakról tájékoztatja Önt:

  • Az Ön kereszt- és vezetékneve, valamint e-mail címe kizárólag az észlelés szerzőségének megállapítása céljából, valamint kapcsolattartási információként kerül feldolgozásra abban az esetben, ha az észleléssel kapcsolatos kérdések megválaszolásával hozzájárulhat a tűzgömb pályájának pontosabb meghatározásához. Ehhez kérjük az Ön hozzájárulását, amely jogalapja lesz személyes adatainak feldolgozásának.
  • A teljes személyes adatait csak az IMO felügyelete alatt működő tűzgömb adatbázis kezeléséért felelős IMO munkatársak férhetnek hozzá. A tűzgömb észlelés közlése során nyilvánosan csak a vezetéknevének első néhány betűjét jelenítjük meg..
  • Az Ön által megadott észlelési adatokat nem töröljük, mert más tudományos munkához hasznosak lehetnek. Ugyanakkor az elérhetőségeit tudjuk törlni. Az észlelését anonimizálva is megjeleníthetjük, eltávolítva minden személyes hivatkozást. Ennek érdekében kérjük, hogy küldjön egy emailt az adatkezelőnek vagy a dataprocessing@imo.net címre.
  • Joga van kérni az adatkezelőt (emailen a dataprocessing@imo.net címen) a személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését vagy törlését, vagy a személyes adatai feldolgozásának korlátozását, vagy a feldolgozás elleni kifogást, valamint az adatok hordozhatóságát.
  • A személyes adatainak feldolgozására irányuló beleegyezését bármikor visszavonhatja egy, az adatkezelőnek e-mailen, a dataprocessing@imo.net e-mail címre küldött egyszerű kéréssel (anélkül hogy ez befolyásolná az Ön személyes adatainak az Ön hozzájárulásának visszavonása előtt történő feldolgozásának jogszerűségét). Az Ön elérhetőségét ezután töröljük, észleléseit pedig anonimizáljuk (lásd fent).
  • Joga van panaszbejelentésre a felügyelő hatóságnál.

Ha Ön elmúlt 16 éves, akkor a tűzgömb észlelés beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy adatkezelőink a fenti feltételek szigorú betartása mellett feldolgozzák személyes adatait.

Ha Ön még nem töltötte be a 16. életévét, akkor meg kell kérnie gondviselőjét, hogy adja meg teljes nevét és email címét a tűzgömb bejelentő űrlap 12. oldalán a "megjegyzés" mezőben. Ezzel a gondviselő hozzájárul ahhoz, hogy az adatkezelő a fenti feltételek szigorú betartása mellett feldolgozza az Ön személyes adatait. A hozzájárulás kiterjed a gondviselő személyes adataira is, melyeket az adatkezelő megőriz és kétség esetén az IMO szervezetében működő munkatárs felhasználhat arra, hogy kapcsolatba lépjen a hozzájárulást megadó gondviselővel a hozzájárulás eredetiségének ellenőrzése érdekében.